Kurssitusta

Kurssitoiminnan tarkoitus on antaa palautetta kirjoittajille, aktivoida ja kannustaa eteenpäin. Olen opettanut kirjoittamista ja kehittänyt tapoja ohjata kirjoittajaa hänen oman äänensä äärelle. Moni oppilaistani on saanut kustannussopimuksen, ja kurssilla tai yksityisessä ohjauksessani hiottu kokonaisuus on ilmestynyt kirjana. En ota tästä kunniaa itselleni, mutta mentorointi on saattanut jouduttaa kehitystä kirjoitustyön eri vaiheissa. Olen ohjannut niin novellien, romaanien, pakinoiden, kuunnelmien kuin muistelmienkin kirjoittamista. 


 

 

 

 

LUOVAN KIRJOITTAMISEN VERKKOKURSSI

Kirjoittaja, kokeneempikin, tarvitsee vastakaikua: lukijoita ja ohjausta. Askelmerkkejä eteenpäin!

Vuorovaikutteinen verkkokurssi vapauttaa ajan ja paikan asettamista rajoituksista. Palaute on taatusti yksilöllistä ja paneutuvaa. 

Verkkokurssialueella julkaistaan joka kuukausi kirjoitustehtävä. Jokainen määrää kurssitahdin itse: mitä aktiivisempi on, sitä enemmän kurssista hyötyy. Verkkoalueelta löytyy runsaasti kirjoittamiseen liittyviä tekstejä kirjoittamisesta, eikä niitä ole luettavissa muualla. NIiden funktio on tutustuttaa esim. ihmiskuvauksen, kertojaratkaisun, dialogin tai vaikka tietyn lajityypin saloihin. Eikä sovi unohtaa tyyliseikkoja: tyyli on se, mikä lopulta tekee tekstistä lukemisen arvoisen. 

* * * 

Kirjoittaja voi verkkokurssin ohessa työstää esimerkiksi romaanikäsikirjoitusta tai novelleja eli kurssihintaan sisältyy myös kirjoittajan muiden tekstien henkilökohtainen arvostelupalvelu - koko kurssin ajan.

Joka vuosi hihkun innosta ja ilosta, kun joku oppilaistani saa esikoisteoksensa julkaistuksi. Entisiä oppilaitani ovat mm. Elina Hirvonen, Pekka Huotari, Karo Hämäläinen, Asko Jaakonaho, Timo Kelaranta,Tuomas Kyrö, Soili Pohjalainen ja Mari Pyy. Lista on pitkä, ja siihen kuuluu myös koko Stresa-kustantamon kirjailijakunta. Olen näistä kaikista loistotyypeistä ylpeä.

 

 

 

 

 

Tarvittavat tiedot löydät Yhteydet-sivulta.
Kirjoittamisen ohjaukseen liittyvät arvostelupalveluohjeet löytyvät myös Facebookista Mörönperän proosapaja -sivulta.

Seuraava 6 kk:n kurssi käynnistyy vuonna 2020. (

Vuoden 2019 kurssi on täynnä.)

Hinta: 710 € + alv.

Kertauksen vuoksi: Kurssihintaan sisältyy myös kirjoittajan muiden tekstien henkilökohtainen arvostelupalvelu - koko kurssin ajan. 

Näytetekstit (min. 10 liuskaa) 10.8.2020 mennessä:

mari.moro@marimoro.fi 

ajankohtaista kirjailija kurssitusta puutarha  

Jo kertaalleen luodun matkimista tai sen syvimmän olemuksen kohtaamista — aivan kuten haluatte — kutsutaan inspiraatioksi. 
Idea vain muuttaa hahmoaan, oikoo itseään toisessa muodossa.
(Mari Mörö: Melkein kaikki itää)

 

© Mari Mörö & Hanna-Sisko Onnela Kaikki sivuston kuvat © Mari Mörö.
Ethän käytä sivuston kuvia ilman lupaa.