Kirjailija-puutarhuri Mari Mörö

Olen vuonna 1963 syntynyt kirjailija, kustannusalan monitoimija ja kukkasuutari. Asun, askartelen ja hoidan puutarhaa Mörönperällä Mikkelissä. Osan vuodesta vietän Vancouverinsaarella Kanadassa. Myös siellä aikani kuluu kirjoittamisen ja puutarhan parissa.

Tuotantoni on laajaa ja monipuolista, väittävät lukijat ja kriitikot. Tehtyjen kirjojen kasaan mahtuu lukuisia aikuisten romaaneja, joista kai parhaiten tunnetaan Kiltin yön lahjat (1998). Olen kirjoittanut myös nuortenromaaneja sekä lastenkirjoja. Lisäksi olen naputellut puutarhapakinoita ja muita kasviaiheisia juttuja eri lehtiin ja tehnyt puutarhaohjelmia radioon. Puutarha-aiheisista teksteistäni on julkaistu useita garden writing -kirjoja. Tutustu tuotantooni

Luovaa kirjoittamista olen opettanut vuodesta 1987 lähtien. Vahvuuteni opettajana on oppilaan oman äänen ja tyylin huomioiminen sekä laaja tyylilajien tuntemus. Vuodesta 2011 lähtien olen ohjannut kirjoittajia omalla verkkokurssillani. (Ei enää hometaloja, kiitos.) Kurssilaisten joukossa on ollut paljon ulkosuomalaisia. Ajan ja paikan kahleet saa unohtaa.

Oppilas saa räätälöidyn opetuspaketin ja opettajan aikaa - ei pelkkää yleistä höpinää ja kainaloiden raapimista. 

Tarjolla on myös proosan arvostelupalvelu. Se palvelee niitä, jotka haluavat kirjallisen palautteen. (Tutustu "Arvostelupalveluun" eli klikkaa sivun ylälaidan palkkia.)

 

 

Lue lisää puutarhasta Mörönperä-sivulta ja puutarhablogistani www.vapaastiversoo.fi.

Juurevat harrastukset maadoittavat harhailevan mielen, eikä sitä aina jaksa melskata sanojen parissa. Aloitin päivittäisen kirjoittamisen 6-vuotiaana, koska minulla ei ollut muutakaan tekemistä. Askartelin mulkosilmäisiä peikkoja Meilahden sairaalassa ja onnistuin ompelemaan itseni kiinni askartelutädin helmaan. Asiat selviävät ratkeamalla, tästä on varmaa tietoa.

Myöhemmin vaihdoin peikoit tonttuihin ja juurruin puutarhaan.

 

ajankohtaista kirjailija kurssitusta puutarha  

Jo kertaalleen luodun matkimista tai sen syvimmän olemuksen kohtaamista — aivan kuten haluatte — kutsutaan inspiraatioksi. 
Idea vain muuttaa hahmoaan, oikoo itseään toisessa muodossa.
(Mari Mörö: Melkein kaikki itää)

 

© Mari Mörö & Hanna-Sisko Onnela Kaikki sivuston kuvat © Mari Mörö.
Ethän käytä sivuston kuvia ilman lupaa.